Communicatieadviseur met participatie-ervaring

Met dank aan https://unsplash.com/@brookecagle

Heb je ervaring met participatie en communicatie? Ben je een korte tijd beschikbaar? Dan is deze opdracht zeker iets voor jou. Je hoeft alleen je CV te sturen.

Eerst onszelf aan je voorstellen
Democracy Agency is opgericht omdat we zien dat er veranderingen nodig zijn. Meer betrokkenheid van eindgebruikers bij besluitvorming. Wij zijn er om die samen met jou goed vorm te geven. Democracy Agency is helemaal gespecialiseerd in (burger)participatie. We ondersteunen je in je werkveld. Je maakt kennis met onze unieke formule die we ontwikkelden voor optimale participatieprocessen. Je wordt aan de hand geholpen om samen participatie vorm en inhoud te geven.

Mooie opdracht
ZZP of detachering

Honorarium
Er is geen maximum

Duur
4 maanden

Optie tot verlenging
Nee

Uren per week
32

Start
Zo snel mogelijk

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Utrecht

Verloopt op
Woensdag 10 augustus 2022

Dit ben jij
• Communicatief
• Dienstverlenend
• Teamplayer
• Zelfstandig
• Flexibel

Hieraan werk je
Ter overbrugging van het (ziekte)verlof van een collega zoeken we een ervaren Communicatieadviseur. Qua projecten wordt je met name betrokken bij: de begroting 2023, Afvalbeleid (inclusief bewonersavonden), Groenbeleid (inclusief inwonerparticipatie), Opvang vluchtelingen, Openbaar vervoer en verschillende (onderhouds)plannen voor wegen. Ook draag je bij aan het verbeteren van onze interne communicatie en help je collega’s bij het opstellen van Directie-, Raads- en Collegestukken.

Dit is de organisatie
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt gemeente De Ronde Venen. Een groene oase in een waterrijk gebied met acht kleurrijke dorpen, waar zo’n 45.000 mensen met plezier wonen en werken.
In Mijdrecht staat het gemeentehuis. De thuishaven van 300 hardwerkende en betrokken collega’s. ‘Samen voor elkaar’ echoot door de gangen. Het is de essentie van de organisatieontwikkeling die onze organisatie toekomstbestendig maakt.
We hebben grote opgaven, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, woningbouw, klimaatadaptatie, energietransitie en een circulaire en inclusieve economie. Deze ambities maken we waar door een intensieve samenwerking met collega’s van alle teams, onze inwoners, partners in de gemeente, het college en de raad.
Het cluster Communicatie heeft daarin een belangrijke rol. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor: projectadvies, interne communicatie, beheer van de website, intranet en social media.

Eisen
• Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding
• Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur

Wensen
• Aantoonbare werkervaring met inwonerparticipatie/bewonersavonden en interne communicatie
• Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau in de richting van Communicatie Journalistiek of Letteren
• Aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij een publieke organisatie
• Aantoonbare werkervaring met projectmatig adviseren op gebied van Afvalbeleid, Groenbeleid, Opvang vluchtelingen en (Onderhouds)plannen wegen

CV
Maximaal 5 pagina’s

Referenties
Minimaal 2 referenties

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 16 augustus 2022 tussen 11.00 uur en 14.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 12 augustus 2022 bericht.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Jasper van Laar via telefoonnummer 06 12 465 337 of per e-mail via jasper@democracyagency.nl.

Reageren?
Reageer ajb uiterlijk 15 uur op woensdag 10 augustus 2022 (maar liever eerder, dan denken we met je mee over je sollicitatie). Stuur je CV inclusief minimaal 2 referenties aan jasper@democracyagency.nl.