Communicatieadviseur Proeftuin Aardgasvrij

Heb je ervaring met participatie, de energietransitie en communicatie? Dan is deze opdracht zeker iets voor jou. Je hoeft alleen je CV te sturen.

Eerst onszelf aan je voorstellen
Democracy Agency is opgericht omdat we zien dat er veranderingen nodig zijn. Meer betrokkenheid van eindgebruikers bij besluitvorming. Wij zijn er om die samen met jou goed vorm te geven. Democracy Agency is helemaal gespecialiseerd in (burger)participatie. We ondersteunen je in je werkveld. Je maakt kennis met onze unieke formule die we ontwikkelden voor optimale participatieprocessen. Je wordt aan de hand geholpen om samen participatie vorm en inhoud te geven.

Mooie opdracht
ZZP of detachering

Vergoeding 
Geen maximum uurbedrag

Duur
12 maanden

Optie tot verlenging
Ja

Uren per week
32

Start
Zo snel mogelijk

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Noord-Holland

Verloopt op
Woensdag 10 augustus 2022

Dit ben jij
• Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
• Je bent empathisch
• Je bent een echte verbinder
• Je bent initiatiefrijk
• Je hebt organisatie- en omgevingssensitiviteit en politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Hieraan werk je
Gemeente Purmerend loopt landelijk voorop in de warmtetransitie. De gemeente heeft al een deelgebied aardgasvrij gemaakt en staat nu voor de opschaling van haar zelf-ontwikkelde methodiek. In de proeftuin is ook de vervanging van de riolering en de herinrichting van de openbare ruimte gepland, deze opgaves worden onderdeel van de proeftuinaanpak, de communicatie en participatie hierover behoren tot je werkpakket.

Je taken variëren van strategisch meedenken en -werken aan besluitvormingsstukken tot de communicatie in de wijk. Je adviseert de bestuurder en de programmamanager duurzaamheid. Je werkt nadrukkelijk samen met de collega’s in dienst van de partners en met je eigen collega’s in het kernteam. Daarnaast verwachten we dat je onderdeel wordt van de wijk, je bent zichtbaar voor bewoners, creatief in het uitwerken van communicatievormen, je bent bereikbaar en benaderbaar voor iedereen die vragen heeft. Deze taken deel je met de projectleider achter de voordeur die uitvoering geeft aan het bewonersmandaat.

Je werkt op basis van ervaring vanuit een strategische visie, je analyseert snel eventuele issues en handelt en adviseert ter plekke. Je staat in verbinding met de bewoners, o.a. door het organiseren van bewonersbijeenkomsten. Je geeft richting aan participatietrajecten rond het thema aardgasvrij, op de manier zoals dat is uitgewerkt in het TNO-onderzoek ‘Drijfveren en barrières richting aardgasvrij wonen’. Je hebt een 24/7 mentaliteit en kunt goed functioneren onder stress. Je kiest je eigen kanalen om je taken zo in te richten dat ze bijdragen aan het behalen van een hoog deelnemerspercentage voor aardgasvrij wonen.

Dit is de organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.
In 2022 zijn Purmerend en Beemster gefuseerd. Deze nieuwe gemeente Purmerend is volop in ontwikkeling op het gebied van woningbouw, (integrale) onderwijshuisvesting, bereikbaarheid, economie. Purmerend groeit en ontwikkelt! Wanneer je een rondje door Purmerend maakt, zie je de stad letterlijk groeien. De komende jaren groeien we door naar een stad van 100.000 inwoners. Dat betekent ook meer inzet vanuit de organisatie, want wij werken voor de stad, voor de inwoners.

Eisen
• Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding

Wensen
• Aantoonbare werkervaring met het opzetten en begeleiden van complexe participatietrajecten (of crisiscommunicatie)
• Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar
• Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente met de begeleiding van projecten op het gebied van interne en externe communicatie
• Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsinstelling of gemeente
• Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau in de richting communicatie

CV
Maximaal 5 pagina’s

Referenties
Minimaal 2 referenties.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdag 16 augustus 2022, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 15 augustus 2022 bericht.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Jasper van Laar via telefoonnummer 06 12 465 337 of per e-mail via jasper@democracyagency.nl

Reageren?
Reageer ajb uiterlijk 15 uur op woensdag 10 augustus 2022 (maar liever eerder, dan denken we met je mee over je sollicitatie). Stuur je CV inclusief minimaal 2 referenties aan jasper@democracyagency.nl.