Omgevingsmanager energietransitie

Ben je een echte intermediair met participatie ervaring? En heb jij affiniteit met de energietransitie? Dan is deze opdracht zeker iets voor jou! Je hoeft alleen je CV te sturen.

Mogen we ons aan je voorstellen?
Democracy Agency is er omdat we zien dat er veranderingen nodig zijn. Meer betrokkenheid van eindgebruikers bij besluitvorming. Wij zijn er om die samen met jou goed vorm te geven. Democracy Agency is gespecialiseerd in democratisering en (burger)participatie. Je werkt in een enthousiast team van de beste participatie-experts. We doen interessante opdrachten, zoals democratische experimenten. We ondersteunen je in je werkveld. Maak kennis met onze unieke formule die we ontwikkelden voor optimale participatieprocessen. We helpen je aan de hand om samen participatie vorm en inhoud te geven.

De opdracht
De gemeente Woerden heeft een zoekgebied aangewezen voor windenergie. In het nu volgende gebiedsproces wordt het gesprek met de omgeving gevoerd over de randvoorwaarden voor de komst van een windpark. Hierbij worden ook belangenorganisaties, buurgemeenten en andere overheidsdiensten betrokken. Daarnaast wordt een aantal verdiepende onderzoeken uitgezet. Dit moet leiden tot een toetsingskader waar een aanvraag voor een windpark aan moet voldoen.

De gemeente Woerden is in deze fase op zoek naar een omgevingsmanager. Als omgevingsmanager windenergie ben je verantwoordelijk voor het bijeenbrengen van de belangen binnen dit project en voor het goed doorlopen van het proces met alle belanghebbenden. Je fungeert als intermediair tussen de projectorganisatie en stakeholders en bent ook het eerste aanspreekpunt voor stakeholders. Je weet goed ieders wensen en belangen in beeld te brengen. Je kunt tegen een stootje en laat je niet van je stuk brengen om de klus te klaren. Je hebt een  belangrijke rol in het projectteam en herkent onderwerpen vanuit de omgeving die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van het project en omgekeerd. Je werkt daarbij nauw samen met de communicatie- en beleidsadviseurs in het team.

Hieraan werk je
Je draagt als Omgevingsmanager Energietransitie in ieder geval zorg voor:

✔️ Strategieën voor het betrekken van bewoners en andere stakeholders bij het project Windenergie Reijerscop;

✔️Bijeenbrengen van belangen van bewoners, ondernemers, projectontwikkelaars, belangengroepen en andere stakeholders en analyseren op hun kansen tot het aangaan van een verbinding;

✔️Organisator/regisseur van een helder proces richting stakeholders.

✔️Organiseren van bijeenkomsten voor bewoners en andere stakeholders;

✔️Mede vormgeven van de communicatiestrategie richting bewoners en andere stakeholders.

Je werkt samen in een hecht projectteam, waarin jullie de activiteiten goed op elkaar afstemmen. Jullie houden elkaar scherp, steunen elkaar, spreken elkaar aan en zijn kritisch op de eigen en elkaars rol. Zo helpen jullie elkaar en leren jullie van elkaar. We werken volgens het IPM model.

Dit ben jij
✔️ Resultaatgericht;
✔️ Ondernemend;
✔️ Besluitvaardig
✔️ Omgevingsbewust
✔️ Communicatief vaardig

Eisen
✔️ Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

✔️ Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met omgevingsmanagement;

✔️ ‘Bring you own device’ is van toe passing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop en/of iPad;

✔️ Aantoonbare werkervaring met werken in – of in samenwerking met – een ambtelijke organisatie.

Wensen
✔️Aantoonbare kennis en of werkervaring van de energietransitie;

✔️Een afgeronde opleiding op het gebied van omgevingsmanagement op minimaal hbo bachelor niveau;

✔️Aantoonbare werkervaring met regievoering op processen met veel betrokken externe partijen op het gebied van omgevingsmanagement;

✔️Aantoonbare werkervaring als omgevingsmanager binnen een maatschappelijk debat waar de emoties hoog opliepen (noem hiervan een voorbeeld in het cv);

✔️Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
Onbekend
(Democracy Agency brengt 5 euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
6 maanden

Optie tot verlenging
Ja

Uren per week
32

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Woerden

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Verloopt op
Dinsdag 30 mei 2023 9:00

CV
Maximaal 5 pagina’s

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever worden zo snel mogelijk en in overleg gepland. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo snel mogelijk bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Jasper van Laar via telefoonnummer 06 12 465 337 of per e-mail via jasper@democracyagency.nl.

Reageren?
Reageer ajb uiterlijk voor dinsdag 30 mei 9:00 (maar liever eerder, dan denken we met je mee over je sollicitatie). Stuur je CV aan jasper@democracyagency.nl.