Omgevingsvergunning nodig? Laat ons helpen met je participatie.

Omgevingsvergunning nodig?

Bij de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning binnen het Omgevingsloket wordt er vanaf dit jaar standaard uitgevraagd of je aan participatie hebt gedaan. Als je met inwonersparticipatie aan de slag wil, kun je daar hulp bij gebruiken. Wij assisteren graag. Bovendien, met onze expertise in het vormgeven van jouw participatieproces en het structureren van jouw organisatie voor optimale betrokkenheid, verbinden wij jou met de juiste participatie-experts. Hierdoor wordt participatie rondom jouw project een gestroomlijnd en succesvol proces. Wij begrijpen het belang van effectieve participatie en zorgen ervoor dat alle stemmen gehoord worden, terwijl we tegelijkertijd jouw doelen voor ogen houden. Samen maken we het verschil.

Ondersteuning bij de Omgevingswet

Democracy Agency staat voor je klaar in het tijdperk van de Omgevingswet. Wil je moeiteloos navigeren door de nieuwe regelgeving die onze fysieke leefomgeving vormgeeft? Vanaf 1 januari 2024 bundelt de Omgevingswet alle bestaande wetten in één allesomvattende regeling, met een centraal digitaal platform voor informatie en aanvragen. Of je nu bezig bent met plannen voor een huisverbouwing, een spraakmakend evenement organiseert, of als ondernemer een nieuwe loods wilt neerzetten, de Omgevingswet betekent ook voor jou een nieuwe aanpak. Namelijk, indien alles naar wens verloopt, met een verhoogde mate van participatie.

Participatie speelt een belangrijke rol in het kader van de Omgevingswet. Dit omdat het actieve betrokkenheid van burgers, bedrijven, en andere belanghebbenden bij de planning en ontwikkeling van hun leefomgeving aanmoedigt. Bovendien, kan het betrekken van de lokale gemeenschap bij een project in een vroeg stadium de steun voor het project vergroten. Vaak helpt dit om bezwaren in een latere fase te voorkomen. Daarom is het vaak verstandig voor iemand die een initiatief neemt, deelname van de gemeenschap te zoeken. Dit houdt in dat men actief op zoek gaat naar feedback en meningen over het geplande initiatief. Ook zorgt meer participatie voor meer vertrouwen, transparantie en versterking van een gemeenschapsgevoel.

Zoek je ondersteuning voor participatie rondom jouw omgevingsvergunningsaanvraag? Neem zeker contact op. Wij staan klaar om met je mee te denken en te helpen!