Open source participatietool
Open source participatietool
OpenStad is een open source-platform om participatiewebsites te ontwikkelen. Oorspronkelijk (2016) ontwikkeld door de gemeente Amsterdam, en in 2019 doorontwikkeld tot een volwaardig participatieplatform – waar inmiddels tientallen gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties gebruik van maken.
Met OpenStad krijg je als organisatie verschillende tools en formats om praktisch aan de slag te gaan met digitale participatie. Van bewonersinitiatief (warmtetransitie-wijkplan) tot gebiedsontwikkeling (herinrichting) en van participatief begroten (buurtbegroting) tot agendasetting.
Zet het in je agenda: OpenStad Live komt eraan op donderdagmiddag 16 mei 2024!
Locatie: Sophialaan 10, Den Haag (Museum Sophiahof)
Tijd: 13:00 – 17:00 uur, inclusief borrel einde middag.
OpenStad Live is hét evenement waar je alles uit het participatieplatform OpenStad kunt halen. Verwacht inspirerende sessies, netwerkmogelijkheden en een schat aan informatie.
Wat staat er op het programma?
– Ontdek geweldige, bijzondere en succesvolle OpenStad-projecten.
– Leer hoe je collega’s in jouw organisatie betrekt bij online participatie.
– Ontmoet andere OpenStad-gebruikers en wissel ervaringen uit.
– Netwerk met professionals: communicatie- en participatieadviseurs, projectleiders, programmamanagers, webredacteuren, UI/UX designers en developers.
– Verken diverse participatieformats.
– Bekijk de laatste ontwikkelingen van het platform.
Meer informatie volgt binnenkort, inclusief details over aanmelding. Houd deze pagina dus in de gaten! We kijken er enorm naar uit om je te spreken op 16 mei. Wil je tijdens het event een mooi OpenStad-traject delen met collega’s? Laat het ons weten, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Klik hier om meer te lezen over de eerste editie van OpenStad Live!
Democracy Agency is implementatiepartner van OpenStad. Dat betekent dat we je van A tot Z helpen een succes te maken van jouw digitale participatietraject. En dat gaat juist verder dan alleen de technische inrichting. Want voor succesvolle participatieprocessen is veel meer nodig dan alleen een goede tool. Dat vraagt om veranderingen in de organisatie en in de manier van werken. Aan de hand van een strak implementatieplan zorgen we eerst voor een gedegen procesontwerp en inventariseren we of de juiste mensen aan tafel zitten.
Vlieg mee naar WolkenStad
Uitgebreid artikel te lezen op BinnenlandsBestuur.nl
Hoe kan ik je helpen?