Aan de slag

Participatie-experts

Nieuwe krachten

Voor een optimaal participatieproces is een aantal krachten hard nodig. De organisatie bij participatie is niet hetzelfde is als in een standaard (project)structuur. Dat geldt ook voor de mensen die eraan meewerken. We helpen je bij het vinden van de juiste professionals. Maar we blijven hen ook ondersteunen tijdens hun werkzaamheden.

Welke kwaliteiten zijn nodig?

Voor een optimaal participatieproces zijn bepaalde kwaliteiten zeer welkom. Het gaat om professionals met een open houding, die omgevingsbewust zijn en integraal werken. Door de aankomende Omgevingswet worden deze competenties nog belangrijker dan ze al zijn.

Wie heb je nodig?

Er is een leidinggevende die het proces in de nieuwe stijl aanstuurt. En iemand die hem of haar ondersteunt. Iemand onderhoudt het contact met de omgeving en stuurt deze aan. En niet onbelangrijk: een communicatie- en participatieadviseur.

Procesmanager

Een procesmanager of procesregisseur heeft een andere kwaliteiten dan een projectmanager of projectleider. Een participatieproces begeleiden vraagt om meer flexibiliteit en een open houding naar de binnen- en buitenwereld. Hij of zij kan goed omgaan met agile werken en een team dat in grote mate zelfsturend is.

Proces-assistent

Behoefte aan een goede procesmedewerker, processecretaris of assistent? We vinden iemand voor je die de procesmanager ondersteunt. In het proces liggen veel zaken open. Daarom is het des te belangrijk om iemand aan boord te hebben die erg secuur is en het overzicht houdt.

Omgevingsmanager

Laat ons iemand voor je vinden met voelsprieten binnen en buiten de organisatie. Die contact onderhoudt met hen allen. Dat is namelijk wat een goede omgevingsmanager doet. Een belangrijke spin in het web van het proces.

Communicatie- en participatieadviseur

Participatie bestaat voor meer dan de helft uit communicatie. Zonder transparante, eerlijke en professionele communicatie is geen participatie mogelijk.

Jasper van Laar

Hoe kan ik je helpen?

Meest gestelde vragen over digitale participatie

Staat jouw vraag er niet tussen?

Contact