Bart Nieuwenweg

Democracy Agency expert
Thema's Bestuur en gemeenteraad, Co-creatie, Democratisering, ICT, Participatiecommunicatie
Expertises Participatieadviseur, Projectleider
Locatie Nijkerk
Bekijk alle experts

Mijn profiel

Van oorsprong Bestuurskundige, maar inmiddels alweer acht jaar actief als ondernemer. Naast Democracy Agency ben ik actief betrokken bij de (door)ontwikkeling van OpenStad vanuit internetbureau Draad. Met meer dan 50 digitale participatietrajecten op de teller bij meer dan 20 gemeenten, provincies, waterschappen en woningcorporaties heb ik een bewezen track record op het gebied van digitale participatie en alles wat daarbij komt kijken.

Na het afronden van mijn studie in 2011 werkte ik een periode van drie jaar bij de gemeente Putten als beleidsadviseur samenleving, en was verantwoordelijk voor beleid over de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), sociale samenhang en welzijn in Putten. In 2013 maakte ik de stap naar het fulltime ondernemerschap, door met vier vrienden internetbureau Draad op te richten. In de jaren daarop is Draad gegroeid naar een team van 20 experts op het gebied van UX/UI design en webdevelopment.

Dit heeft mijn interesse

In 2018 raakte ik vanuit Draad voor het eerst betrokken bij OpenStad, door voor gemeente Den Haag het project Duinoord Begroot te ontwikkelen. Na dit eerste succesvolle OpenStad-project in Den Haag ben ik betrokken geraakt in de OpenStad-community. Sindsdien heeft Draad een actieve rol in de (door)ontwikkeling van OpenStad en is Draad implementatiepartner van OpenStad. Vanaf eind 2021 ben ik actief bij Democracy Agency.

Interesse?

Laat je gegevens en CV achter en we spreken elkaar.

Hidden
Hidden