Jochem de Groot

Democracy Agency expert
Thema's Bestuur en gemeenteraad, Co-creatie, Democratisering, Participatiecommunicatie
Expertises Participatieadviseur, Projectleider
Locatie Rotterdam
Bekijk alle experts

Mijn profiel

Online participatieprojecten bij de overheid begeleid ik van strategie tot uitvoering. Inmiddels heb ik tien organisaties succesvol geholpen bij de implementatie van OpenStad-participatietrajecten. Ik ben ambassadeur van de OpenStad-community. In die rol was ik ook twee jaar actief voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Programma Democratie in Actie.

Ik adviseer al meer dan twintig jaar overheidsorganisaties over succesvolle- en klantgerichte inzet van ICT. Ik heb veel toegepaste kennis van (semi-) overheids processen, ben bestuurlijk sensitief en kan enthousiast vertellen aan management én de werkvloer. Daarnaast ben ik goed in staat om met mijn voeten in de modder een project tot een goed einde te brengen.

Van oorsprong ben ik Bestuurskundige, al in 1997 afgestudeerd op de mogelijkheden van Internet voor Bestuurlijke Vernieuwing en Participatie.

Dit heeft mijn interesse

Een participatietraject bekijk ik vanuit de behoefte van de inwoner. Participatie is geen kwestie van het boxje afvinken, maar van goede dienstverlening. Daarom is participatie meer succesvol als je als organisatie die dienstverlening op orde hebt en bereid bent om de randvoorwaarden te faciliteren. Online én offline. Ook als het schuurt met ‘hoe we de dingen nu doen’.

Interesse?

Laat je gegevens en CV achter en we spreken elkaar.

Hidden
Hidden