Jose Duindam

Democracy Agency expert
Thema's Bestuur en gemeenteraad, Co-creatie, Duurzaamheid, Gebiedsontwikkeling, Participatiecommunicatie
Expertises Communicatieadviseur, Participatieadviseur
Locatie Koog aan de Zaan
Bekijk alle experts

Mijn profiel

Na zo’n twintig jaar te hebben gewerkt als communicatie- en participatieadviseur voor verschillende gemeentes, begon ik begin 2022 als zelfstandig adviseur voor o.a. Democracy Agency. Mijn kracht is het gesprek organiseren tussen politiek, publiek en uitvoering. Belangen in kaart brengen, duidelijk zijn over waar de ruimte zit om mee te praten (en waar niet), in gesprek met het bestuur die ruimte vastleggen, zodat uiteindelijk inwoners met hun lokale kennis en ervaring de plannen kunnen verrijken en het bestuur een zorgvuldige belangenafweging kan maken.

Met mijn kennis van Factor C en strategisch omgevingsmanagement werk ik vooral aan complexe gebiedsontwikkelingen en verduurzaming. Voor de gemeente Zaanstad werkte ik aan MAAK.Zaanstad, een stadsbreed programma voor gebiedsontwikkeling. Voor het Bureau Regio Amersfoort werkte ze aan het versterken van de participatie bij de energietransitie.

Dit heeft mijn interesse

De toenemende behoefte van inwoners en belanghebbenden om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op hun leefomgeving, maar ook de spagaat waarin een bestuurder zich voelt omdat ze (een deel van haar) mandaat moet afgeven, én het steeds groter wordende arsenaal aan werkvormen om dat gesprek of nieuwe vormen van democratie vorm te geven, maken dat ik mijn werk nog steeds het leukste werk van de wereld vind.

Interesse?

Laat je gegevens en CV achter en we spreken elkaar.

Hidden
Hidden