Communicatieadviseur Duurzaamheid De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen
Duurzaamheid, Reageer voor 14 maart 2024
32 uur p/w
Max. 90 per uur
Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
Tussen Amsterdam en Utrecht ligt gemeente De Ronde Venen. Een groene oase in een waterrijk gebied met acht kleurrijke dorpen, waar zo’n 45.000 mensen met plezier wonen en werken.
In Mijdrecht staat het gemeentehuis. De thuishaven van ruim 300 hardwerkende en betrokken collega’s. ‘Samen voor elkaar’ echoot door de gangen. Het is de essentie van de organisatieontwikkeling die onze organisatie toekomstbestendig maakt.

We hebben grote opgaven, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, woningbouw, klimaatadaptatie, energietransitie en een circulaire en inclusieve economie. Deze ambities maken we waar door een intensieve samenwerking met collega’s van alle teams, onze inwoners, partners in de gemeente, het college en de raad.

Opdracht
In 2050 willen wij als gemeente De Ronde Venen klimaatneutraal zijn: net zoveel duurzame energie opwekken als we gebruiken. We willen op een duurzame manier voorzien in onze warmte- en elektriciteitsvraag en een economie zonder verspilling. Verduurzaming vraagt iets van iedereen in de gemeente: inwoners, collega’s, bestuurders, bedrijven en instellingen. Steeds meer en steeds intensiever zijn wij hierover met hen in gesprek én werken we samen aan concrete projecten.

Dit kan niet zonder goede communicatie! Of het nu gaat om informeren, helpen of enthousiasmeren. Vanwege het vertrek van onze collega zoeken wij een communicatieadviseur Duurzaamheid. Je taken zijn divers: van het updaten van de website, tot het schrijven van een persbericht en van het organiseren van bijeenkomsten tot het strategisch adviseren van de wethouder en je collega’s. Handen uit de mouwen dus! Jij weet op de juiste manier de doelgroep te bereiken. Zowel in off- als online campagnes. Ook denk je mee over participatie- en communicatieplannen voor (deel)projecten.

Onderwerpen die de komende tijd veel aandacht vragen zijn onder andere de ontwikkeling van grote zonnevelden, netcongestie, en de lokale aanpak isolatie. Daarnaast zijn ook circulariteit en klimaatadaptatie thema’s waarover we naar inwoners en ondernemers willen communiceren.

Uiteraard sta je er in deze opdracht niet alleen voor. Je werkt binnen het Programma Duurzaamheid met een programmacoördinator, verschillende beleidsadviseurs en een programmaondersteuner. Je maakt onderdeel uit van het team Communicatie en werkt samen met de communicatieadviseurs.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
Maximaal € 90,00
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
6 maanden.

Optie tot verlenging
Mogelijk, nog onbekend.

Uren per week
32 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Utrecht

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do. Voor kantoor functies waarin het mogelijk is om op afstand te werken, is 50% thuiswerken gebruikelijk. Het kan voorkomen bij een specifieke opdracht dat aanwezigheid op kantoor verplicht is op meerdere of alle werkdagen.

Verloopt op
14 maart 09:00 2024

CV
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 15 maart 2024 tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 14 maart 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.