Communicatieadviseur raadsgriffie Zeist

Zeist
Reageer voor 3 april
10-16 uur p/w
Max. 90 per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger.

Team
De gemeenteraad beschikt over een griffie die bestaat uit 5 medewerkers onder leiding van de griffier. Het griffieteam regelt achter de schermen alles wat de raad nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Van advisering tot faciliteiten. We werken als team in een hectische en dynamische omgeving. Als griffie zijn we klantgericht naar de raadsleden en de raadsfracties. Ook voor inwoners en ambtelijke organisatie zijn we beschikbaar.

Opdracht
Wat doet een gemeenteraad? Waar zijn ze mee bezig, wie kan ik waarvoor benaderen en hoe kan ik invloed uitoefenen? Zomaar een paar vragen die onder de inwoners spelen. Duidelijke communicatie met de inwoners is daarom belangrijk. Van zenden naar luisteren. Als communicatieadviseur zorg je ervoor dat er meer verbinding ontstaat tussen de raad en de inwoners. Door middel van jouw communicatieve vaardigheden ondersteun je de griffie en de raad op het gebied van interne en externe communicatie en zorg je er met jouw inbreng en ideeën voor dat de externe communicatie een flinke impuls krijgt. Door bijvoorbeeld het ontwikkelen van verschillende communicatiemiddelen die je op een handige manier weet in te zetten (zoals sociale media) en -minstens zo belangrijk- de juiste stijl, passend bij het publiek. Je verzorgt de communicatie rondom het bestuurlijk besluitvormingsproces, speelt in op de actualiteiten en houdt de belangen van de raad hierbij in de gaten. Daarbij schroom je niet om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan onder andere de griffier, de raadsadviseurs en raadsleden. Alles voor heldere communicatie!

Mooie opdracht
Detachering/zzp

Honorarium
Max. 90
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
3 maanden

Optie tot verlenging
Mogelijk, maar nog niet bekend.

Uren per week
10-16 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Zeist

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja

Verloopt op
3 april 2024

CV
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning

De reactietermijn van deze aanvraag duurt tot woensdag 3 april 2024, 09:00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.