Medior communicatieadviseur Zoetermeer

Zoetermeer
Reageer voor 8 februari
32 uur p/w
max. 80 per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!

Afdeling
Je valt onder de afdeling Communicatie maar wordt geplaatst bij de afdeling Vrije Tijd. De afdeling Communicatie  ondersteunt de organisatie waarbij de focus ligt op (complexe) communicatievraagstukken en bij vraagstukken die op de politiek bestuurlijke agenda staan. Ze adviseert over de profilering van het bestuur en haar beleid. Heeft een actief mediabeleid en doet aan onderzoek en monitoring van issues. Communicatie stelt de organisatie in staat om zelfstandig te communiceren binnen de afgesproken uitgangspunten en kaders. Naast advisering blijft hoogwaardige uitvoering bij complexe vraagstukken ook een taak van Communicatie.

Opdracht
We zoeken een medior communicatieadviseur voor de afdeling Vrije Tijd. Op deze afdeling werken de teams Sport, Kunst en Cultuur, Groen Spelen Leren en Evenementen nauw samen. De medewerkers ontwikkelen beleid en voeren dit uit. Zo beheert de afdeling de stads- en speelboerderijen en wijk- en schooltuinen en organiseert ze vele sport en spelactiviteiten. Ze ontwikkelt beleid en uitvoeringsagenda’s voor cultuur, kunst, evenementen en sport en denkt strategisch mee bij de grote opgaven van onze stad. Daarnaast adviseert en ondersteunt ze het bestuur maar ook de vele organisaties en verenigingen.

De afdeling Vrije Tijd heeft dringend behoefte aan een communicatieadviseur om de ambitieuze plannen, ontwikkelingen en activiteiten beter met elkaar te verbinden en beter zichtbaar en vindbaar te maken voor iedereen die hier gebruik van wil maken. Een van de opdrachten is dan ook om de plannen voor een digitaal platform verder op te pakken en uit te werken.

De communicatieadviseur heeft ervaring in het verbinden van de diverse projecten, het ontwikkelen van  communicatieplannen, het maken van goede haalbare planningen en het uitvoeren van de ingezette plannen.  We zoeken iemand die informatie strategisch kan verwerken, een doener die dankzij een proactieve houding en positieve energie een groep mee kan nemen. Je bent in staat om voor de juiste doelgroep de juiste communicatievorm en -boodschap te bedenken. De communicatie richt zich op bewoners, maar ook op partners in de stad (verenigingen, organisaties en bewoners).

Je adviseert over externe en interne communicatietrajecten van de (deel)projecten, coördineert ze en voert ze (grotendeels) uit. Je hebt een uitgebreide sociale media – en online kennis en je bent een uitstekend tekstschrijver.

Om te zorgen dat de communicatie uitingen van de afdeling Vrije Tijd blijven aansluiten bij de communicatiestrategie van de gemeente werk je samen met de projectleider en senior communicatieadviseur van de afdeling Communicatie en neem je onder andere zitting in de communicatiewerkgroep.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
Uurtarief is max. € 80,-
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
12 maanden (vanaf zo snel mogelijk)

Optie tot verlenging
Ja, 1 maal 10 maanden

Uren per week
32 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Zuid-Holland

Werkwijze
De opdracht wordt uitgevoerd op de volgende werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Verloopt op
8 februari 2024

CV
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 14 februari 2024 van 11:00 uur tot 16:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 12 februari 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.