Omgevingsmanager bij gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer
Reageer voor 16 april 2024
36 uur p/w
Max. 120 per uur
Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 
Opdrachtomschrijving

Werken als omgevingsmanager bij gemeente Haarlemmermeer betekent op een prettige en doortastende manier de verbinding leggen tussen de omgeving en de belangen van de gemeente en de verschillende belangen van ondernemers en inwoners in een gebied. Wij zoeken een regisseur en een bruggenbouwer die draagvlak weet te creëren, gewend is met verschillende stakeholders om te gaan, kan coördineren, sturing weet te geven en zorgt voor actuele informatievoorziening.

De kern van jouw functie

Je legt relaties en brengt de belangen van de inwoners en organisaties in de omgeving en uitvoerende partij(en) in kaart. Je bent het aanspreekpunt voor en namens de projecten in het gebied. Jij haalt op, verbindt, coördineert en probeert, door te luisteren en rekening te houden met ieders wensen en belangen, creatieve oplossingen en consensus te bereiken. Jij streeft naar een situatie waarbij zo mogelijk alle partijen voordeel voelen van de gekozen oplossing. Ook faciliteer je tijdelijke initiatieven binnen de gebiedsontwikkelingen.

Je bevordert draagvlak en zorgt dat het project en de samenhang tussen projecten in het gebied soepel verloopt. Je hebt een rol bij de afstemming tussen de verschillende projecten. Je zorgt voor een tijdige en actuele informatievoorziening naar alle belanghebbenden. Je bent een echte communicator en weet het verhaal van de projecten in het gebied moeiteloos uit te dragen. Het voorzitten van een (digitale) bewonersbijeenkomst is voor jou gesneden koek. Je brengt de verschillende belangen in kaart en zorgt dat de projectmanagers op de hoogte zijn van wat er in het gebied rondom hun project speelt. Je adviseert de projectmanagers hoe daar mee om te gaan en biedt perspectieven.

Je wordt als omgevingsmanager ingezet op gebiedsontwikkelingen waarbij de senior projectmanager je opdrachtgever is. Je bent in staat op voet van gelijkwaardigheid met de projectmanager oplossingen te vinden. De gebiedsmanager is een van je belangrijkste sparringpartners, omdat hij het gebied van haver tot gort kent. Participatie is in onze gemeente en binnen gebiedsontwikkelingen een belangrijk instrument. Samen met de communicatieadviseur zet je de strategische lijnen uit en werk je aan de participatie opgave.

Je werk is heel divers en loopt uiteen van het opzetten en uitwerken van een participatiemodel tot het oplossen van kleine kwesties in de buitenruimte (om goodwill en draagvlak te creëren). Toch is je werk altijd gelinkt aan de gemeentelijke organisatie- en projectdoelen en collegeprioriteiten en werk je vanuit de visie op participatie en communicatie.

Maak het verschil

Bij gemeente Haarlemmermeer zet jij je dagelijks in voor ruim 160.000 inwoners. Met jouw expertise, ambitie en energie kun je dus écht het verschil maken. Dat doe je samen met circa 1.200 collega’s. Bij Haarlemmermeer vind je stedelijke dynamiek én een dorps karakter. Daartussen vind je prachtige natuur, rijke historie en landbouwgrond. Dat betekent dat je in je werk in aanraking komt met allerlei onderwerpen, belangen en uitdagingen. De komende jaren blijft Haarlemmermeer sterk groeien en ook onze maatschappij staat niet stil. Er is dus genoeg te doen waarbij we jouw kennis, daadkracht en visie goed kunnen gebruiken. Kom jij met ons in beweging en daag je ons uit met jouw frisse blik?

Waar ga je werken? 
In jouw rol als Omgevingsmanager ben je verbonden aan een of meerdere complexe ruimtelijke projecten en/ of een programma. Organisatorisch val je onder het cluster Gebieds-en Relatiemanagement. In die Cluster staat ‘van buiten naar binnen werken’ centraal. Vanuit de hele gemeente komen behoeftes en vragen naar voren waar we als gemeentelijke organisatie (ambtenaren en bestuur) op worden aangesproken. Gebiedsmanagement fungeert daarbij als een belangrijk aanspreekpunt. Wij staan dagelijks in verbinding met inwoners en ondernemers en weten welke samenhang tussen gemeentelijk handelen zij in de praktijk ervaren. Gebiedsmanagement bevordert dat het gemeentelijk handelen ook vanuit diezelfde samenhang gebeurt. Je werkt nauw samen met de projectmanagers van het cluster Projecten en met collega’s van Communicatie & Externe Betrekkingen (CEB).

Afhankelijk van je functie biedt gemeente Haarlemmermeer je ruimte om je werk en privé optimaal te combineren. Met flexibele werklocaties en oplossingen werk je net zo eenvoudig vanaf kantoor, huis of projectlocatie. Dit ondersteunen wij met een laptop en telefoon.

Mooie opdracht
Detachering/zzp

Honorarium
Max. €120
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
1-6-2024 t/m 31-5-2025

Optie tot verlenging
Ja, 5 x 12 maanden.

Uren per week
36 uur

Opleidingsniveau
HBO opleiding en WO denkniveau

Regio
Noord-Holland

Werkwijze
In overleg

Verloopt op
16 april 2024

CV
U voegt een CV toe.

Planning
Indien je wordt geselecteerd, ben je 16 mei aanstaande tussen 13:00 en 17:00 uur beschikbaar voor het gesprek. Dit zal in overleg worden ingepland en maximaal 45 minuten duren.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.