Omgevingsmanager Communicatie Havenkwartier en Kessler Park Rijswijk

Havenkwartier en Kessler Park Rijswijk
Reageer voor 17 januari 2024
24 uur p/w
onbepaald per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, en koestert zijn eigenheid. Rijswijk groeit. Het aantal inwoners steeg in zes jaar tijd van 49.000 in 2016 naar 59.000 in 2023 en zet de komende jaren verder door. De stad is modern én historisch en stedelijk en groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. De ambtelijke organisatie telt ca. 500 interne medewerkers en ongeveer 200 externe medewerkers. Rijswijk is een organisatie die wordt getypeerd door een familiaire sfeer, korte lijnen, veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief. We kennen binnen de gemeentelijke organisatie vier kernwaarden: Toewijding, Betrokkenheid, Betrouwbaarheid en Deskundigheid die leidend zijn in ons dagelijks handelen.

Met de groei van de stad zal ook de organisatie een schaalsprong moeten doormaken. Zodanig dat we als organisatie in de pas lopen met de ontwikkeling die Rijswijk als stad doormaakt. En we garant blijven staan voor een goede uitvoering van onze taken.

Team
Het Team Gebiedsontwikkeling is onderdeel van het Domein Ruimtelijke Ontwikkeling en focust zich op de lopende binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in de stadas van Rijswijk. De Stadas bestaat uit de (deel)gebiedsontwikkelingen Bogaard Stadcentrum, Kessler Park, Te Werve Oost en Havenkwartier en het stationsgebied. Het team bestaat uit projectleiders, omgevingsmanagers en projectsecretarissen/-ondersteuning. Het team bestaat sinds kort en is daardoor ook bezig met de inrichting van processen en doorgroei naar een duurzame team.

Opdracht
De Stadsas is volop in ontwikkeling met de komst van ruim 7500 woningen en voorzieningen. De deelgebieden hebben elk hun eigen karakter. Het Havenkwartier ontwikkelt zich naar een werk en woon omgeving met een fijn verblijfsgebied aan de haven. In Te Werve Oost vindt herstructurering van deze groene en rustige woonomgeving plaats. Kessler Park transformeert van een kantoren locatie naar een levendige woonomgeving met een campus, direct aangrenzend aan het station en goed openbaar vervoer. En het monofunctionele winkelcentrum ‘In de Bogaard’ verkleurt meer en meer naar een groen, levendig, eigentijds stadshart.

Steeds meer projecten gaan van planfase richting uitvoering waarbij het omgevingsmanagement essentieel is. Primair voor de gebiedsontwikkelingen Havenkwartier en Kesslerpark, beide in de Plaspoelpolder zijn we op zoek naar een omgevingsmanager, die de reeds ingezette koers op dit vlak voortzet.

De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor de maatschappelijke inbedding (inclusief inspraak) van de projecten en ondersteunt en adviseert de projectleiders en teammanagers bij de verschillende ruimtelijke projecten.

Aantal uur
24 uur

Duur
12 maanden

Aanvang 
1 februari 2024

Verlenging
2 maal 6 maanden

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Mooie opdracht
Detachering/zzp

Honorarium
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Opleiding niveau
HBO

Regio
Gemeente Rijswijk

Planning
Einde inschrijfdatum woensdag 17 januari 2024
Eindtijd 09:00 uur

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.