Omgevingsmanager Lindelaan en Landgoederenzone Rijswijk

Rijswijk
Reageer voor 28 maart
16 uur p/w
Max. 100 per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 55.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 470 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. Binnen de menselijke maat van Rijswijk kun je écht een verschil maken voor Rijswijk en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Opdracht
Voor de herinrichtingsprojecten Lindelaan en Landgoederenzone zijn we op zoek naar een omgevingsmanager die de intermediair is tussen de projectorganisatie en de stakeholders in de projectomgeving en verantwoordelijk is voor de interactie met de omgeving.  Hij/zij probeert begrip en vertrouwen te krijgen in de omgeving en zo te komen tot een effectieve samenwerking met alle betrokken partijen. Hij/zij heeft een signaalfunctie binnen het project en signaleert proactief onderwerpen die vanuit de omgeving invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kwaliteit en voortgang van het project. De omgevingsmanager is verantwoordelijk voor de maatschappelijke inbedding (inclusief inspraak) van het project en ondersteunt en adviseert de projectmanager van de herinrichting Lindelaan en Landgoederenzone (meer info, zie: samen.rijswijk.nl)

De onderstaande werkzaamheden behoren tot de functie van een omgevingsmanager:

  • Is intermediair tussen het projectteam en de stakeholders in de omgeving van de projecten en organiseert en ondersteunt mede de inspraak- en participatie;
  • Signaleert proactief onderwerpen vanuit de omgeving die in- en extern invloed kunnen hebben op de kwaliteit van een project;
  • Benadert actief, in overleg met de projectmanager, de stakeholders;
  • Organiseert de omgeving zodanig dat alle informatie via de juiste kanalen kan lopen;
  • Zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de communicatie rond de projecten;
  • Adviseert aan de projectmanager voor wat betreft de inzet van communicatiemiddelen en voorlichtings- en pr-activiteiten;
  • Ontwikkelt en geeft uitvoering aan communicatieplannen;
  • Draagt mede zorg voor zo veel mogelijk draagvlak in de omgeving van het project;
  • Ontwikkelt ideeën en adviezen, daarbij rekening houdend met wensen, randvoorwaarden, mogelijkheden en het gegeven ‘kader’. Geeft alternatieven aan en adviseert over voorliggende kwesties;
  • Ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk met partijen en belanghebbenden, initieert, bevordert samenwerking en creëert draagvlak voor beleid.

Mooie opdracht
Detachering/zzp

Honorarium
Max. €100
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
1 mei 2024 tot 1 april 2025

Optie tot verlenging
Ja, 2 x 6 maanden.

Uren per week
16 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Zuid-Holland

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: donderdag op kantoor in Rijswijk en overige dagen in overleg.

Verloopt op
28 maart 2024

CV
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 4 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 2 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.