Omgevingsmanager Westland

Westland
Democratisering
16 uur uur p/w
onbepaald per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer.

Organisatie
De gemeente Westland heeft de status van 100.000+ gemeente en hoort daarmee tot de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw en 50.000 arbeidsplaatsen is de gemeente Westland, na de Rotterdamse havens en luchthaven Schiphol, de derde economische motor van het land. De gemeente Westland bestaat uit elf dorpskernen en ligt tussen Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een krachtige economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente.

Opdracht
In de woonkern Wateringen vinden komende jaren meerdere ruimtelijke projecten plaats. Zo zijn er uitbreidingen van woonwijken en reconstructies van belangrijke ontsluitingswegen, ook in de omliggende gemeentes Den Haag en Rijswijk. De woonkern Wateringen kent een hoge verkeersdruk. Door uitbreiding van woonwijken en de reconstructie van belangrijke ontsluitingswegen wordt deze verkeersdruk nog verder opgevoerd. Hiermee komen de bereikbaarheid en doorstroming van Wateringen in het geding. Met de omgeving en de weggebruikers moeten het belang, de inhoud en de gevolgen goed worden afgestemd. Informeren, participeren, anticiperen en klantvriendelijke afstemming zijn hierbij belangrijk om te komen tot minder hinder en draagvlak onder de belanghebbenden.

Specifiek voor het project “Reconstructie Herenstraat-Oosteinde” zijn wij op zoek naar een pro-actieve omgevingsmanager. Het project gaat in januari 2024 in uitvoering t/m najaar 2024. Het project heeft veel effect op de verkeersdoorstroming van Wateringen en de bereikbaarheid van omwonenden, winkels, bedrijven en maatschappelijke instanties. Deze stakeholders moeten goed worden voorbereid en begeleid op de komende werkzaamheden.
– Hierbij kan gedacht worden aan:
1. Uitvoeren van stakeholder analyses;
2. Participatietrajecten opzetten en uitvoeren;
3. Benaderen van en communicatie met stakeholders;
4. De belangen van stakeholders in kaart brengen en toetsen aan de uitgangspunten van het project (bijvoorbeeld aanwezige ondernemers, hulpdiensten).
– Het organiseren van participatie bijeenkomsten, zowel fysiek als digitaal, inclusief verslaglegging en brede terugkoppeling;
– Afstemmen van omleidingsroutes met de omgeving en andere projecten;
– Bemensing van een project e-mail account en telefoon;
– Gerichte ondersteuning en uitvoering op projecten en activiteiten;
– Samenwerking met omgevingsmanagers van aannemers;
– Het afstemmen van communicatiemomenten en communicatiemiddelen met team Communicatie en team Online.

Daarnaast omvat de opdracht het verzorgen van diensten ten behoeve van het verzorgen van de boodschap, vormgeving en communicatie. Hierbij kan gedacht worden aan het opstellen van o.a. brochures, projectwebsites, presentaties en illustraties.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
geen maximumbedrag
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
12 maanden

Optie tot verlenging
mogelijk

Uren per week
16 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Zuid-Holland

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Hybride werken is mogelijk

Verloopt op
Maandag 18 september 2023

CV
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 25 september 2023 van 13.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 21 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.