Projectleider Democratisering – Stadsdeel Nieuw West

Amsterdam
Reageer voor 5 december 08:00
36 uur p/w
Onbekend per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer.

Opdrachtomschrijving

Als Projectleider Democratisering ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de agenda Democratisering in Stadsdeel Nieuw-West, met name buurtbudgetten. Je wordt onderdeel van team Democratisering wat onder de Gebiedspool valt, maar bent voor opdrachten in het hele stadsdeel inzetbaar. Je takenpakket kan variëren en je bent flexibel inzetbaar op diverse projecten.

Een belangrijk onderdeel van democratisering is het buurtbudget. Sinds 2019 werkt het stadsdeel met deze vorm van participatief begroten. Inmiddels is het buurtbudget een begrip in Nieuw-West en doen vele tienduizenden bewoners op een bepaalde manier mee. Als projectleider ben jij verantwoordelijk voor het succesvol tot uitvoering brengen van de gekozen projecten. De gekozen projecten zijn divers en verschillen in omvang en aard. Het is aan jou de taak om maatwerk te leveren en samen met bewoners tot succesvolle resultaten te komen.

Om tot een succesvol resultaat te komen is het van belang dat jij oog hebt voor de verschillende stakeholders. Het gaat hierbij uiteraard om bewoners en ondernemers, daarnaast is interne samenwerking binnen de gemeente ook cruciaal om projecten van de grond te krijgen en deze duurzaam te borgen. Je rapporteert elke kwartaal aan de programmamanager en bestuurder over de voortgang van de projecten en weet hierbij eventuele gevoeligheden te benoemen.

Werkzaamheden

– Buurtbudget verantwoordelijk voor de uitvoering van de gekozen projecten

– Meewerken met andere projecten binnen democratisering

– Het belang van participatie en de ‘best practices’ inbedden in de organisatie door samen te doen

– Vernieuwing van participatie mogelijk te maken door te experimenteren

– Bestuurlijk afstemmen en terugkoppelen over de voortgang

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega’s zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)

Stadsdeel Nieuw-West is een van de 7 stadsdelen van de gemeente Amsterdam, ook wel het “groene stadsdeel” genoemd, met een eigen politiek bestuur. De gebiedspool is één van de organisatieonderdelen van het stadsdeel. De gebiedspool Nieuw-West levert expertise en menskracht voor de uitvoering van gebiedsplannen, uitvoeringsplannen, programma’s en projecten in het stadsdeel. Primair in opdracht van gebiedsmanagers, secundair in opdracht van stadsdeelmanagers uitvoering en van de stadsdeelmanager staf. De gebiedspool is een flexibele, innovatieve, hands-on afdeling waar uitwisseling van kennis en mensen tussen stadsdeel en rve’s mogelijk wordt gemaakt. De focus ligt op menskracht beschikbaar houden en/of krijgen om te werken aan opgaven en bij te dragen aan resultaten in gebieds- en uitvoeringsteams en in project- en gebiedsoverstijgende programmateams.

Binnen de Gebiedspool werken Ambtelijke opdrachtgevers die de opdrachten op gebied van fysieke en sociale projecten vormgeven.

Mooie opdracht
Detachering

Honorarium
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
Startdatum: 01-01-2024
Einddatum: 31-12-2024 conform duur werkzaamheden

Optie tot verlenging
Ja

Uren per week
36 uur

Opleidingsniveau
WO

Regio
Amsterdam

Verloopt op
5 december 08:00 uur

CV
Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4’tjes groot. Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden

Planning

Deadline voor het stellen van vragen
24 nov. 2023 (vr.), 8:00
Deadline voor het indienen van offertes
05 dec. 2023 (di.), 8:00

 

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.