Senior communicatieadviseur Purmerend

Purmerend
Reageer voor 2 februari 2024
28 en 36 uur uur p/w
Onbepaald per uur

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden. Wij werken volgens de “Purmerendse manier”, onze inwoners staan centraal. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met de omgeving vinden we belangrijk.

Opdracht
Wij zoeken een enthousiaste ervaren communicatieadviseur om ons team tijdelijk te versterken voor verschillende projecten en onderwerpen. Purmerend groeit als stad en de organisatie groeit mee. Sinds 2022 zijn Purmerend en Beemster gefuseerd. De gemeente is een mix van agrarisch werelderfgoed en een groeiende stad voor 93.000 inwoners en tal van bedrijven en instellingen. De ruimte in de stad is beperkt en onze inwoners vinden de leefbaarheid van hun buurt en het groen dat daarbij hoort heel belangrijk. Groei betekent ook veel maatschappelijke reuring. Als communicatieadviseur zie je welke impact de groei heeft op de mensen die hier samen leven en help je de organisatie hierop in te spelen.

Functie
Jij adviseert burgemeester en wethouders, management en collega’s bij het tot stand brengen van verbindingen tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Je werkt als communicatieadviseur aan projecten met veel verschillende belangen. Als sparringpartner heb je een luisterend oor en houd je de politiek-bestuurlijke omgeving in het oog. Je geeft richting aan de communicatiestrategie en ziet kansen voor de communicatie, maar ook valkuilen. Je staat stevig in je schoenen. Je krijgt zaken op een natuurlijke manier voor elkaar, met aandacht voor de relatie met anderen. Van nieuwe dingen uitproberen krijg je energie. Je bent gewend snel te schakelen tussen advies en uitvoering. Regelmatig sta je media te woord en onderhoud je perscontacten. Je werkt onder andere aan projecten binnen het ruimtelijk domein zoals gebiedsontwikkeling en mobiliteit.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
Vanaf 1 maart 2024 tot 1 maart 2025

Optie tot verlenging
Ja, 2 maal 6 maanden

Uren per week
28 tot 36 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Purmerend

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagenMa – Di – Wo – Do – Vrij.
We werken waar nodig voor het resultaat voor de stad. Dit kan op locatie zijn en betekent ook dat thuiswerken af en toe mogelijk is wanneer het werk dit toelaat. We vinden het belangrijk dat je het grootste deel van je werk vanuit Purmerend doet zodat je binding houdt met de ruimtelijke projecten waar je aan werkt.

Verloopt op
2 februari 09:00

CV
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Planning
De fysieke gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 5 februari tussen 13.00 uur en 15.00  uur en dinsdag 6 februari tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 2 februari bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.