Senior adviseur ruimtelijke participatie

Voorschoten
Gebiedsontwikkeling
32 tot 36 uur uur p/w
125,- per uur

 

Deze opdracht is verlopen, reageren kan niet meer. 

De opdracht
De gemeente Voorschoten is op zoek naar een senior adviseur ruimtelijke participatie. Als adviseur werk je in Voorschoten aan de ontwikkeling van het vakgebied en aan de inbedding hiervan in de organisatie. De ontwikkeling houdt in dat je de participatieverordening ontwikkelt, het beleid waar nodig bijschaaft en een plan maakt om de kennis en vaardigheden van participatie in de organisatie te verankeren. Daarnaast voer je dit plan ook zelf uit en inspireer en begeleid je de collega’s in het zelf succesvol uitvoeren van participatietrajecten.

De nieuwe omgevingswet onderstreept dit belang en stelt extra wettelijke eisen aan participatie, met name bij het opstellen van beleid en programma’s en bij het verlenen van vergunningen. Juist daarom wilt gemeente Voorschoten alle belangen zorgvuldig wegen en het participatieproces duidelijk vormgeven. Dit is een nieuwe functie, waarin de gemeente Voorschoten deze trajecten, met jouw expertise, goed wil aanpakken. Jij hebt de methoden en technieken in huis om participatietrajecten vorm te geven, te adviseren hierover en te bekijken of alle belangen voldoende zijn opgehaald en op een goede manier gewogen en verwerkt zijn. Je helpt mee met het ontwikkelen van de juiste webpagina’s over participatie, levert kant-en-klare input voor de website aan en adviseert over de online klantenreis. Is er meer nodig? Jij kunt inschatten of de raad of het college aanvullende kaders moet stellen bij (grote) projecten en geeft dit mee vorm.

Je bouwt het gemeentelijke beleid op zodat zowel de gemeente als de inwoners een duidelijk kader hebben voor participatietrajecten. Je komt te werken bij de afdeling Publiek en Bestuur binnen het team Strategie en Bestuur (SB). Dit is een centraal dienstencentrum gericht op het ondersteunen van het college van B&W, communicatie, control en strategie.

Mooie opdracht
ZZP/detachering

Honorarium
Maximum van 125,- euro per uur (excl. BTW / incl. reiskosten & fee)
(Democracy Agency brengt 5,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)
(Flextender brengt 2,25,- euro per uur in rekening aan de winnende freelancer)

Duur
12 maanden

Optie tot verlenging
Ja, 2 maal 6 maanden

Uren per week
32 tot 36 uur

Opleidingsniveau
HBO

Regio
Zuid-Holland

Werkwijze
De opdracht wordt vervuld vast op maandag, dinsdag en donderdag en de resterende dagen zijn flexibel inzetbaar over de woensdag en/of vrijdag. Voor deze rol is het noodzakelijk om minimaal 50% van de tijd op kantoor aanwezig te zijn. Ook is af en toe beschikbaarheid in de avond vereist in verband met bewonersavonden.

Verloopt op
Vrijdag 4 augustus 2023 9:00

CV
Maximaal 5 pagina’s

Planning
De gesprekken bij de gemeente Voorschoten zijn gepland op donderdag 10 augustus 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 7 augustus 2023 bericht.

 

Hieraan werk je

  • Concreet ga je aan de slag als senior adviseur ruimtelijke participatie bij gemeente Voorschoten. Als adviseur pak je de regie voor de participatietrajecten omtrent gemeentelijke gebiedsontwikkeling.

Fleur le Belle

Assistent

wat is dit?

waar komt deze tekst te staan?

dit is de platte tekst onder de headline

dit is de eyebrow headline

Hidden
Hidden
Max. bestandsgrootte: 2 MB.